Vela

The Serlachius Museum Gosta extension is conceived as a silent action, a system, able to capture and emphasize the particular and main features of the place which it belongs, without affecting the strong emotional charge of the surrounding landscape. reduction, minimalism and simplicity in the architecture of the structure are the direct responses to the boundless beauty of this geography. An idea that recovers the memory of the place through a primordial form, an iconic and synthetic picture, which doesn’t overlap the landscape but allows an intense and emotional reading.

project team: Alessandro Tessari, Matteo Bandiera, Nicola Di Pietro, German Pro Lozano
project: Gösta Museum. Mantta, Finland
status: International Competition
date: 03.2011
client: Gösta Serlachius Fine Arts Foundation